“Паша-Мерседес” з Лаври у Москві присягнув Кремлю і зробив нову істеричну заяву – Київ Інфо

“Паша-Мерседес” з Лаври у Москві присягнув Кремлю і зробив нову істеричну заяву

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло, більш відомий як Паша-Мерседес, відвідав столицю РФ, де й присягнув на вірність московській церкві.

У Москві піп відвідав “фестиваль православних ЗМІ”, передає“Інтерфакс-Релігія”.

“Не можу сказати, що в нашій братії є якісь хитання. Я вірю, сподіваюся і не сумніваюся, що братія залишиться вірною святій Українській православній церкві, що крім того носить титул Російської православної церкви”,
– виголосив Павло.

Також московський піп уявив, що “по суті, Київського патріархату немає, це політична партія”.

“Паша-Мерседес” також заявив, що проти Московського патріархату повстали “всі сили пекла”, однак, за його словами, церква зуміє вистояти попри нібито “нинішній тиск” з боку Константинополя і влади України.

Нагадаємо, раніше митрополит Павло (Лебідь) обіцяв українцям “Боже прокляття”, якщо Київський патріархат заявить про свої наміри повернути Лавру з Московського патріархату під своє управління після отримання томосу.

Взимку цього року владика Павло заявив націоналістам, котрі прийшли з пікетом під святиню, що на Донбасі воює невідомо хто невідомо з ким, а Крим “завжди був російським”.

Під час кривавих подій на Майдані у січні 2014-го настоятель прирівняв Януковича до Христа та заявив, що “сьогодні він несе важкий хрест, подібно до того, як Симон Киринейський допомагав нести Хрест Христу на Голгофу”.

Митрополита Павла часто називають “Пашою-Мерседесом”, через його любов до дорогих авто.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook