Перед виборами у Києві знову з’являються спортмайданчики «за сприяння» депутата Київради – Київ Інфо

Перед виборами у Києві знову з’являються спортмайданчики «за сприяння» депутата Київради

Спостерігачі ОПОРИ помітили оголошення на під’їздах будинків на вулиці Урлівській (22 виборчий округ, Дарниця) яке повідомляє, що за сприяння депутата Київради Володимира Гончарова біля їх будинку встановлено спорткомплекс. Підтвердження цьому є на сторінці Гончарова у Facebook. В коментарі він зазначив, що «спорткомплекс вставили за рахунок столичної програми соціально-економічного розвитку на 2020 рік», тобто за кошти з міського бюджету.

На сайті Київської міської ради ж повідомляється, що такі майданчики встановлюються за гроші міського бюджету в рамках програми «Молодь та спорт столиці», його розміщення обговорювали мешканці району у соцмережах.

У приймальні депутата ОПОРІ пояснили, що «сприяння депутата (полягало) в тому, що він проконтролював, аби серед місць, де встановлюють майданчики, була саме ця адреса». І зробив це Гончаров у відповідь на колективне звернення мешканців будинків. Там також повідомили, що з високою ймовірністю депутат братиме участь у наступних місцевих виборах, хоча рішення ще не було остаточно затверджене й оприлюднене.

Відомо, що такі майданчики вже тривалий час монтують по всьому Києву. На них можна побачити таблички з мотиваційним гаслом та прізвищем чинного мера Києва Віталія Кличка, однак оголошення про сприяння депутата на під’їздах раніше не розклеювали.

«Якщо політик наголошує на своєму сприянні в розподілі бюджетних коштів і є кандидатом на виборах, то така діяльність може мати ознаки використання адмінресурсу. Адже ті, хто вже є при владі, мають доступ до місцевих бюджетів і можуть презентувати себе за рахунок цього у більш вигідному контексті», – повідомляє координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Києві Максим Зінчук.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook