Полторак: Загрози відкритої агресії Росії дуже високоймовірні – Київ Інфо

Полторак: Загрози відкритої агресії Росії дуже високоймовірні

Росія зосередила на кордоні з Україною та в окупованому Криму велику кількість сил і засобів. Ризик повномасштабного наступу дуже великий.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак після молитовного заходу “Боже, нам єдність подай” на Володимирській гірці.

“Нас випробовують на фронті. На фронті не вдається – вони випробовують всередині країни. На жаль, загрози відкритої агресії нікуди не відійшли, вони існують. Вони сьогодні дуже високоймовірні…

Угруповання військ, яке знаходиться на кордоні з Україною, є небезпечним для України: 28 батальйонно-тактичних груп, величезне угруповання в районі Азовського моря, сили і засоби, збільшені за час окупації Криму по окремих напрямках в 10 разів. Але Збройні сили ситуацію моніторять, розвідка працює, інформацію отримуємо. Ми завжди напоготові для того, щоб виконати свій конституційний обов’язок і захистити державу”, – сказав Полторак.

У березні 2014-го Росія анексувала Крим. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Результатом російської агресії проти України є близько 13 тис. вбитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook