Президент не приїхав на відкриття Сорочинського ярмарку – Київ Інфо

Президент не приїхав на відкриття Сорочинського ярмарку

– Уже продав 11 пляшок медовухи. Це непоганий результат для початку. З такими темпами за кілька днів гарно зароблю. Люди можуть зажати гроші на одяг, посуд або сувеніри. Але обділити себе смачненькою стравою чи питвом – це не про українців, – говорить 43-річний Анатолій Пархоменко з Дніпра. Приїхав торгувати медовухою на Сорочинський ярмарок.

Захід офіційно відкрили 21 серпня в селі Великі Сорочинці Миргородського району на Полтавщині. Його 20-й рік поспіль проводить приватна компанія “Сорочинський ярмарок”. На церемонію відкриття не приїхали представники керівництва країни. Організатори запрошували президента Петра Порошенка, спікера Верховної Ради Андрія Парубія та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Був заступник голови Полтавської облради 36-річний Анатолій Ханко.

– Ярмарок – велика подія і родзинка для Полтавщини, – каже Ханко. – На війні в одному з окопів я зустрівся з хорватом. Коли розказав йому про Сорочинський ярмарок, в нього загорілись очі. Згадав, як його батьки приїжджали сюди.

До кінця ярмарку очікують близько півмільйона туристів.

– Оскільки ми святкуємо ювілей, підготували для гостей кілька сюр­призів, – розповідає керівник проекту Світлана Свищева. – Уперше художники малюватимуть картини на гоголівську тематику і проводитимуть майстер-класи. На фестивалі-конкурсі українського весілля покажемо його обряди й традиції з різних куточків країни. Сорочинський ярмарок існує для того, щоб об’єднувати людей. За всі роки нас відвідали представники 50 країн світу. Ми залишаємося поза політикою і скандалами.

На ярмарок приїхали 600 майстрів, кілька сотень підприємців і понад 5 тис. творчих колективів. Щовечора виступають українські артисти й гурти. Серед них “Ляпіс 98”, “ВВ”, “Казка”, “Студія “Квартал 95”, Вєрка Сердючка. Вхід – платний, коштує від 50 до 200 грн.

– Цьогоріч за артистів деруть у три шкури. Хоча на таких національних заходах мають виступати безплатно. Зажралися, – говорить 33-річний Володимир Турпітько з Полтави.

Сорочинський ярмарок триватиме до 26 серпня.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook