ПРЕЗИДЕНТ РОЗКРИТИКУВАВ СУТИЧКИ ПІД РАДОЮ І ЗВИНУВАТИВ У НИХ СТАРІ ПОЛІТИЧНІ “ЕЛІТИ” – Київ Інфо

ПРЕЗИДЕНТ РОЗКРИТИКУВАВ СУТИЧКИ ПІД РАДОЮ І ЗВИНУВАТИВ У НИХ СТАРІ ПОЛІТИЧНІ “ЕЛІТИ”

У сутичках були травмовані два десятки людей.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на

Поліція відкрила крімінальну справу через сутички під Радою сутички мітингувальників із правоохоронцями під стінами Верховної Ради 17 грудня. Глава держави зазначив, що, мовляв, у цих сутичках винні політики.

“Кожен має право на мирне зібрання. Кожен має право висловити думку. І кожен має нести відповідальність, якщо від його дій страждає інший. Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, впродовж місяців ми слухаємо пропозиції стосовно реформ. Однак на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингарі, і поліцейські”, – написав Зеленський у Facebook.

Президент наголосив, що “це не шлях цивілізованої країни. Якщо ми хочемо кращого життя, то маємо навчитися говорити, поважати одне одного і, зрештою, жити разом. Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням правки в закон про землю на основі обговорень з українцями. Ми дослухаємося до людей. І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, попри опір старих “еліт”. Це я вам гарантую”.

Нагадаємо, під Радою у вівторок, 17 грудня, люди протестували проти відкриття ринку землі та проти штрафів для власників авто з європейською реєстрацією. Між представниками “Нацкорпусу” та поліцією відбулися сутички. Протестувальники хотіли напнути намет просто на проїжджій частині вулиці Грушевського, коли копи не дали їм цього зробити, то кинулись на них з палицями та почали розпилювати сльозогінний газ.

За фактом сутичок правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Внаслідок сутичок під будівлею Верховної Ради та в урядовому кварталі

26 затриманих протестувальників і 17 постраждалих копів. У поліції Києва підбили підсумки сутичок під Радою
були затримані та доправлені до райвідділку поліції 26 людей.

Постраждалих поліцейських нарахували 17. У них незначні травми: опіки очей від сльозогінного газу, садна, зламаний палець. Також до лікарні звернулося двоє цивільних.

Своєю чергою, у Посольстві США в Україні засудили насильство проти журналістів та поліцейських:

“Сполучені Штати підтримують право на мирні протести. Ми засуджуємо насильство щодо поліції та журналістів, яке сталося сьогодні біля Верховної Ради”.

Уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко заявив, що такі дії не мають нічого спільного із передбаченими Конституцією страйками. Каже, справжні аграрії налаштовані не агресивно, і вважають, що довкола земельного питання забагато політики.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook