Путін отримав тактичну перемогу, – дипломат – Київ Інфо

Путін отримав тактичну перемогу, – дипломат

Росія має ресурси, запас часу і сподівається розхитати Захід, щоб нав’язати Україні невигідні умови щодо обмеження суверенітету. Немає можливості введення миротворчих військ, а також навряд чи відбудеться обмін полоненими.

Про це 24 каналу розповів дипломат, експерт “Майдану закордонних справ” Олександр Хара.

За його словами, під час переговорів глав МЗС “нормандської четвірки” найголовніший момент – чи змінилися інтереси сторін? Україна, як і раніше, хоче повернути свої території і зберегти свій суверенітет. А Росія хоче обмежити наш суверенітет, повернути нам зруйнований Донбас на власних умовах.

В Росії є ресурси здійснювати агресію, і ціна посильна для Кремля. І з точки зору витрат на збройні сили РФ на Донбасі, і з погляду підтримки соціально-економічної ситуації в ОРДЛО, і того, що не вводяться нові санкції, які б обмежували фінансові можливості РФ. Немає позитиву, – говорить Хара.

Крім того, зазначає експерт, Путін не погодиться на обмін військовополоненими напередодні Чемпіонату світу з футболу. Хоча й були припущення, що він захоче показати, що він не такий уже людожер.

Нагадаємо, 11 червня в Берліні “нормандська четвірка” обговорила питання розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі та звільнення українських політичних в’язнів, яких утримують в РФ і формат миротворчої місії.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook