Реконструкція Арсенальної: Площу перетворять на “теплицю” – Київ Інфо

Реконструкція Арсенальної: Площу перетворять на “теплицю”

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на “Сьогодні”.

Вперше за майже два сторіччя відкритий огляд головних воріт Київської фортеці зі сторони міста – Микільської брами. Реставратори відновили не тільки голови левів на дверях, а й колони, які раніше прикрашали в’їзд до міста.

Микільські ворота

Зараз реставраційні роботи тривають у старовинній будівлі колишньої військової комендатури. Їх планують завершити в лютому цього року. Будівлю перетворять на багатофункціональний комплекс, зберігши статус пам’ятки архітектури.

Він стане продовженням проєкту A-Station, який вже реалізований на протилежному боці Арсенальної площі – на території колишнього військового заводу “Арсенал” Там відкрилися ресторани, громадський простір і офісні установи.

Вже є цього знакового місця в Києві, але її ще будуть доопрацьовувати – це один з варіантів того, який вигляд може мати площа біля будівлі колишньої військової комендатури.

Автори показали концепцію розвитку Арсенальної площі. Це один з варіантів того, який вигляд може мати площа біля будівлі колишньої військової комендатури. Тут вирішили поєднати старовинну і нову архітектуру. Однак, як зазначається, концепцію ще будуть доопрацьовувати.

На гектарі земля навколо будівлі військової комендатури вирішили створити криту 3D-площу. До складу комплексу ввійде відреставрована будівля комендатури, а поруч буде побудовано сучасний офісний центр на шість поверхів. А між новим будинком і комендатурою з’явиться скляний навіс-ліхтар, під яким буде зона для прогулянок, зустрічей і відпочинку.

Це буде багатофункціональний простір з ресторанами, офісами, торгівлею. Також тут запрацює IT-школа для дітей. Загалом на Арсенальній площі з’явиться близько 40 ресторанів різної кухні й напрямків.

Загальна площа заскленої прогулянкової зони становитиме 3,5 тисячі квадратних метрів.

Як зазначила головний архітектор проєкту Тетяна Лисюк, історичну будівлю і новий простір концептуально планується поєднати критою галереєю, конструкція якої з одного боку буде спиратися на нову будівлю, а з іншого – мати свою незалежну опору. 

Вона запевняє, що склана конструкція не спитатиметься на історичну будівлю.

Крім того, архітектори планують відтворити за архівними ілюстраціями колишній місток біля Микільських воріт.

Також тут обіцяють обладнати паркінг на кількасот місць. Планується, що він буде вміщати до 420 автомобілів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook