Росія зненавиділа Лайму Вайкуле через висловлювання про Крим (відео) – Київ Інфо

Росія зненавиділа Лайму Вайкуле через висловлювання про Крим (відео)

64-річна латвійська співачка заявила, що виступати в анексованому Росією Криму не буде за жодні гроші, оскільки не вважає Крим територією Росії, – пишуть ЗМІ.

Про це Лайма Вайкуле заявила напередодні концерту в Одесі, підкресливши при цьому, що ніякої ностальгії за СРСР у неї немає.

«Я прекрасно розумію, про що ви мене питаєте. Загалом я далека від політики, але по відношенню до Криму можу сказати однозначно – я туди не поїду, який би гонорар мені не пропонували», – наводить слова Вайкуле на прес-конференції одеське видання «Думская».

На слова Вайкуле, що Крим – це не Росія, в РФ здійнялась справжня  істерика: крім того, що російські артисти-прихильники Путіна засудили такі слова Вайкуле, російські політики пригрозили співачці з Латвії. Зокрема, член Ради Федерації Росії Франц Клінцевич написав, що Вайкуле за своїй слова ще поплатиться.

«Не беруся гадати, чи була співачка щира або просто вирішила догодити певному сорту публіці, виступаючи з подібними заявами на прес-конференції перед концертом в Одесі. Але слово – не горобець, і за сказане доведеться відповідати. Цікаво, скільки тепер складе її гонорар, якщо вона раптом надумає відправитися на гастролі по Росії. І не дивно, що першим відреагував директор Лайми Вайкуле Олексій Яковлєв, який заявив, що слова співачки кожен може сприйняти «в міру своєї зіпсованості». По суті, нам пропонують зробити вигляд, ніби нічого не сталося. Я ж вважаю за краще називати речі своїми іменами: Лайма Вайкуле ступила на стезю Вахтанга Кікабідзе», – написав Франц Клінцевич.

Варто зазначити, що під постом Франца Клінцевича назбиралася маса негативних відгуків у сторону співачки:

«Невдячна істота. Закрити в’їзд в Росію»

«Не треба запрошувати в Росію на гастролі і все. Нехай гавкає, але без грошей з Росії. Гавкали і правителі прибалтійських держав і позбавили себе транзиту російської нафти, і ще транзиту російських товарів і зараз якщо не на голодному пайку, то на великому посту. Можуть продовжити гавкати»

«Не пускати в Росію і все. Навіщо обурюватися? Покарання рублем найдієвіше»

«Хто проти, нехай в «Незалежній» і виступає»

«Не ходіть на її концерти і взагалі забороните виступати в Росії».

Нагадаємо, співачка відкрито підтримує Україну. Так, у 2016 році, російські журналісти ставити їй провокативні запитання. Не витримавши сарказму в словах ЗМІ, Лайма просто послала їх «До чорта».

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook