Руйнування самоврядування й абсурд, – Кличко про законопроєкт про столицю – Київ Інфо

Руйнування самоврядування й абсурд, – Кличко про законопроєкт про столицю

Перш ніж виносити і приймати закон про столицю, потрібно презентувати його та пройти обговорення з експертами та з громадськістю, щоб не допустити помилок, які спричинять колапс у Києві.

Про це під час ексклюзивного інтерв’ю в ефірі інформаційно-політичного інтерактивного ток-шоу «Народ проти» на телеканалі ZIK заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

Коментуючи законопроєкт про столицю, Віталій Кличко заявив, що новий закон є недолугим.

«Для того, щоб приймати закон, потрібно киянам представити, за яким законом вони будуть жити. Це правильно – презентувати закон, зробити обговорення з експертами, з громадськістю. Після цього, після цих обговорень, виносити цей законопроєкт, а не навпаки – проголосувати законопроєкт, а потім збирати і говорити, що ви думаєте у цьому напрямку», – вважає Віталій Кличко.

Міський голова Києва продовжив, що запропонований законопроєкт про столицю суперечить Конституції.

«По друге, розподіл повноважень: на сьогодні за тим законом голова КМДА може мати контролюючу таку роль прокуратури, може бути, це добре, але, з іншого боку, він може… це руйнування самоврядування. Він може скасувати навіть рішення Київради! Такого взагалі у світі нема!» – заявив Віталій Кличко.

Мер столиці продовжив: «Більш того, за цим законом одна третина голосів, меншість, може приймати рішення. Це також абсурдно. Там багато таких речей, які взагалі… потрібне обговорення, щоб не зробити помилки, бо потім потрібно буде міняти і це буде коштувати взагалі розвитку нашого міста. Місто може опинитися у колапсі. Нам потрібно підходити більш ретельно, а не з «турбошвидкістю» приймати такі закони, за якими потім будуть жити кияни і потім ми будемо виправляти ті помилки».

Як повідомляли, президент України Володимир Зеленський повідомив, що готовий підписати законопроєкт про столицю, якщо його все влаштує.

Зеленський також підтвердив, що кандидатура Олександра Ткаченка розглядається на посаду очільника КМДА.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook