Савченко звернулася з проханням до Путіна – Київ Інфо

Савченко звернулася з проханням до Путіна

У середу, 13 червня, народний депутат України Надія Савченко, яка знаходиться під арештом в СІЗО Служби безпеки України в Києві, звернулася до президента РФ Володимира Путіна з листом, в якому просить про помилування українських політв’язнів.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА посилаючись на сторінку нардепа в Фейсбуці.

Фотокопія листа на бланку народного депутата України розміщена, до звернення додається список прізвищ українських політв’язнів, які перебувають на території Росії (всього 66 осіб).

Фото Надія Савченко.

Фото Надія Савченко.

Фото Надія Савченко.

Лист направлено за адресою: Москва, вул. Іллінка, 23/16, під’їзд 11, – де знаходиться приймальня президента РФ.

“Виняткова ситуація, яка склалася навколо долі моїх співвітчизників, громадян України, які зараз перебувають в місцях позбавлення волі Російської Федерації, життя і здоров’я яких зараз знаходяться в серйозній небезпеці, а час йде на лічені дні, а то й години, коли ще є можливість зберегти їм життя, не може не змусити мене звернутися особисто до Вас, за допомогою відкритого листа, з щирим проханням від мене особисто, від імені моїх виборців, від імені кожного небайдужого в Україні і в усьому світі до долі українськи х укладених в Росії, звільнити громадян України, які перебувають в російських в’язницях і слідчих ізоляторах, будь-яким правовим способом “, – йдеться в листі Н.Савченко.

За її словами, “такий Ваш жест доброї волі, як глави Російської Федерації”, продемонстрував би світу бажання допомогти українським громадянам побачити свої сім’ї і близьких, повернутися додому і показати, що “життя людини є найвищою цінністю для російського народу і його представників у владі “.

Н.Савченко також запевнила, що ніколи не скоювала злочинів проти народу РФ і ніколи не зверталася до В.Путіна з проханням про її помилування.

У списку вказані, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Микола Карпюк, Станіслав Кліх, Павло Гриб, Олександр Шумков, Руслан Зейтуллаев, Рустем Ісмаїлов, вмираючи есерів і ін.

Нагадаємо, служба безпеки України заявляє, що психофізіологічна експертиза із застосуванням поліграфа, яку було проведено щодо депутата Верховної Ради Надії Савченко, підтвердила в неї наявність намірів насильницького повалення влади, зокрема її наміри здійснити теракт в урядовому кварталі та будівлі Верховної Ради.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook