СБУ готова активізувати співпрацю з місцевою владою для держбезпеки – Київ Інфо

СБУ готова активізувати співпрацю з місцевою владою для держбезпеки

Служба безпеки України готова до посилення співпраці з представниками місцевої влади заради більш ефективної нейтралізації ризиків для державної безпеки, заявив глава СБУ Іван Баканов.

“Для Служби безпеки і для мене як її глави контррозвідка – один із ключових напрямів роботи. Ба більше, у такому важливому регіоні. Протидія будь-яким проявам сепаратизму, захист національної державності, боротьба з тероризмом і кіберзагрозами – ось на чому ми акцентуємо увагу. Але не забуваємо протидіяти й економічним злочинам, які безпосередньо шкодять інтересам держави”, – заявив Баканов у Запоріжжі під час спільної координаційної наради з керівниками центральних та обласних силових структур.

Він наголосив, що СБУ не втручається в господарські або корпоративні конфлікти, однак тримає на контролі ризики для національної безпеки.

“Сподіваюся, що новий голова Запорізької області спільно з регіональним Управлінням СБУ налагодять ефективну взаємодію для спільного захисту державних інтересів”, – зауважив Баканов.

Як повідомлялося, в Запоріжжі відбулась церемонія представлення нового голови Запорізької обласної державної адміністрації бізнесмена Віталія Боговіна.

Баканов повідомив присутнім про значні порушення в бюджетній сфері регіону, що, за його словами, говорить про недостатню комунікацію між місцевою владою і СБУ.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, у свою чергу, наголосив, що бандитські угруповання в Запорізькій області “знахабніли” і “вписують себе в життя регіону як даність”, і з цим потрібно боротися.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook