СБУ викрила курсанта військового вишу на збуті наркотиків через анонімний канал месенджера – Київ Інфо

СБУ викрила курсанта військового вишу на збуті наркотиків через анонімний канал месенджера

Служба безпеки України блокувала у Харківській області схему оптового продажу наркотичних засобів через анонімний канал в месенджері «Телеграм».

За даними слідства, курсант одного з вищих військових навчальних закладів налагодив реалізацію канабісу на території регіону. Товар він отримував поштою від своїх спільників. Через анонімний обліковий запис мобільного додатку курсант приймав замовлення і координував дії дилерів, які через так звані «закладки» доставляли наркотики клієнтам.

Оплату фігурант приймав на гаманці електронних платіжних систем, а також анонімні криптогаманці. Одержані гроші він обготівковував через банківські картки, які були оформлені на підставних осіб.

Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів передачі наркокур’єрам оптових партій канабісу. Під час слідчих дій у межах кримінального провадження зловмисник повністю визнав свою провину.

Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, з якої фігурант вів адміністрування анонімного каналу, а також поштові відправлення з наркотиками.
Тривають заходи для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Викриття зловмисника проводилось співробітниками Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Печерського управління поліції столиці.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook