Сергій Таран: У США немає чіткого ставлення до політичних процесів в Україні – Київ Інфо

Сергій Таран: У США немає чіткого ставлення до політичних процесів в Україні

На запрошення Українського конгресового комітету Америки мав можливість у Вашинґтоні зустрітися з розмаїтими політиками та експертами. Висновки:

1) ВІД УКРАЇНИ приїздять багато, але діють по-різному, – провладні політики презентують реформи та працюють з Пентагоном у питаннях зброї (парламенту, виявляється, важливо якнайшвидше ухвалити законопроект про національну безпеку), «Самопоміч» каже про відсутність реформ та закликає «зруйнувати Укроборонпром», а потім, колись, побудувати щось нове. Від Тимошенко їздять багато, але говорять переважно не про економіку, а про підтримку на президентських виборах. Представники Опоблоку в США не їздять.

2) ВІД США всі структури визнають, що Україна «за останні роки зробила більше, ніж за всі попередні». Найпроблемніше питання, на якому наголошує більшість американців, – запуск Антикорупційного суду. При цьому, всі визнають Україну беззаперечним союзником.

Загальне враження – у США ще немає чіткого бачення як ставитися до політичних процесів, зокрема, в контексті майбутніх виборів. Якщо почуюєте в Києві, що хтось там «точно» домовився про підтримку, не вірте йому. Чи їй.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook