Шокін розкрив всю правду про вищі ешелони влади – Київ Інфо

Шокін розкрив всю правду про вищі ешелони влади

“Я Петру Олексійовичу неодноразово говорив про це в очі”.

Екс-генпрокурор України Віктор Шокін розповів про своє звільнення, корупції у вищих ешелонах влади і “зрадника Луценка”.

Шокін детально розповідає, як повернувся в Генпрокуратуру після Евромайдана.

“Все дуже просто. Влітку 2014 року мені зателефонував голова ГПУ Ярема, і попросив під’їхати до нього, переговорити. Я не знав тоді, про що йдеться. А він сказав, що є така думка – мене призначити заступником.”

Крім того, екс-генпрокурор поділився думкою на рахунок чуток, які говорять про те, що він і Порошенко є кумами.

“Не знаю, звідки це взялося, у нас немає ніяких родинних зв’язків. Я розумію, що розповіді про те, що я кум Порошенко вже стали мемом, але це повна маячня. Ніколи не хрестив його дітей, а він – моїх. Я Петру Олексійовичу неодноразово говорив про це в очі, особливо коли він просив, щоб я пішов з посади глави ГПУ: “Розумієте, всі вважають, що я ваш родич. І хоча ми знаємо, що це не так, з боку все може виглядати так, ніби ви свого кума прибираєте, причому необгрунтовано. І що подумають ваші друзі і соратники, якщо ви кума свого звільните? До вас буде негативне ставлення”. Воно так і вийшло, в кінцевому рахунку. Але ніякого кумівства насправді не було.”

Шокін впевнений, що 2 мільйони доларів, які були виділені на реформу генеральної прокуратури, вкрали.

“Носили 16 березня, а до цього велася службова перевірка. Просто ніхто не міг собі уявити ці обсяги розкрадань. Тиск було такий, ніби я і особливо мій заступник Юрій Севрук разом зриваємо конкурс, щоб “стара гвардія” залишилася на місці.

 Колишній генпрокурор також не забув згадати і Юрія Луценка:
“Луценко рятує себе, він така людина по натурі – кого він тільки не зрадив, починаючи з Олександра Мороза. Думаю, він розуміє, що всі кримінальні справи по “Burisma” і Злочевського при ньому закрили незаконно.”

І додає, що у Луценка непростий характер.

Генпрокурор Юрій Луценко

“Думаю, що ще зрадить, це був тільки початок. Звичайно можу помилятися, але якщо людина за характером зрадник… Він же мене й підсидів! Я знаю, як він став гепрокурором і як стояв на колінах перед Порошенко в Японії “Поставте мене, я буду робити все, що завгодно”. Я такого ніколи не обіцяв, у мене була тільки одна умова – кадри буду сам призначати. Ми про це домовилися, хоча до цього всі генпрокурори водили в АП претендентів на посади, починаючи від прокурорів областей – для “співбесіди”. Така була моя тактика. Та й взагалі, я б не повернувся з пенсії, якщо б мене самого не попросили про це”

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook