Шуфрич очолить комітет з питань свободи слова – Київ Інфо

Шуфрич очолить комітет з питань свободи слова

Шуфрич стане головою комітету, який віддали опозиції.

Обраний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Нестор Шуфрич очолить парламентський комітет з питань свободи слова.

Про це заявив глава депутатської підготовчої групи і лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков.

За його словами, Шуфрич очолить комітет з питань свободи слова. Заступником голови буде Альона Шкрум, секретарем – Сергій Швець.

Нагадаємо, Шуфрич та інші депутати з “Опозиційної платформи — За життя”, що виступають за братерство з Росією, виступили за вживання “будь-якої” мови у Верховній Раді. Тим самим вони виступають за порушення законів України.

Народні депутати від “Опозиційного платформи — За життя” мають намір виступати у Верховній Раді на тій мові, на якому їм зручно, в тому числі й на російській. Про це сказав нардеп нового складу Верховної Ради Шуфрич.

“Російська мова не є іноземним в нашій країні. Це мова, Який виписаний в 10 статті Конституції (в Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України, – Ред.).

Верховною Радою гарантується право використовувати будь-яку мову, якщо про це заздалегідь повідомлень секретаріат для забезпечення перекладу. Народний депутат має право говорить тією мовою, якою їй зручно. А питання доведення цієї інформації іншим депутатам державною мовою повинен бути забезпечений технічними службами секретаріату Верховної Ради “, – сказав Шуфрич журналістам російською мовою.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook