“Слуга народу” хоче заборонити російським бізнесменам володіти українськими ЗМІ – Київ Інфо

“Слуга народу” хоче заборонити російським бізнесменам володіти українськими ЗМІ

Олександр Ткаченко повідомив в ході дискусійної панелі, організованою політичною силою президента, що в партії «Слуга народу» обговорюється ідея заборонити бути власниками українських засобів масової інформації людям, які ведуть бізнес з Росією. Крім того, заборона пропонується поширити і на партнерів таких бізнесменів.

Олександр Ткаченко розповів, що в партії «Слуга народу» хочуть заборонити людям, які мають бізнес з Росією, або бізнес-відносини з РФ, заборонити на законодавчому рівні володіння українськими засобами масової інформації. Більш того – заборона пропонується поширити і на партнерів таких бізнесменів.

У свою чергу Микита Потураєв підкреслив, що поки дана ідея знаходиться на стадії обговорення. У підсумку потрібно підготувати грамотний проект закону, який не дозволить зруйнувати все після одного судового позову. Політтехнолог партії «Слуга народу» навів приклад з трьома українськими телеканалами – ZIK, Newsone і 112 Україна. Формально вони належати не Віктору Медведчуку, а його партнеру по бізнесу, у якого немає бізнесу в Росії. Тому тут потрібно гарненько все продумати.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook