Сьогодні Порошенко зробив щедрий подарунок Путіну у вигляді частини України – Київ Інфо

Сьогодні Порошенко зробив щедрий подарунок Путіну у вигляді частини України

Сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроект про реінтеграцію Донбасу. Під час розгляду документу в парламенті депутати блокували трибуну, а представники ВО “Свобода” та “Нацкорпусу” зібрались під стінами ВРУ, назвавши подані президентом законопроекти такими, що «зраджують українські інтереси».

“За” проголосувало 233 народних депутати, а ​прес-секретар президента Росії – Пєсков навіть висловив схвальність свого патрона до цього закону, заявивши що визнання особливого статусу Донбасу є неабияк важливим дл РФ.

Як зазначив народний депутат України від ВО “Свобода” Михайло Головко, Верховна Рада зробила сьогодні великий подарунок Володимиру Путіну до його Дня народження, ухваливши закон про фактичну легалізацію російської окупаційної влади на Донбасі.

Щодо закону про “реінтеграцію”, ухваленого в першому читанні, то він Путіна в чинній редакції не зовсім влаштовує, але на те є друге читання. Проте єдине, що турбує РФ, то це визначення Росії, як країни-агресора. А от все інше його влаштовує. Що саме? Дивіться:
1. законопроект про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях легалізує “Мінські домовленості” хоч і в непрямий спосіб, через згадування резолюції Ради Безпеки ООН, прийнятих у зв’язку з російською збройною агресією проти України в Донецькій та Луганській областях 17 лютого 2015;
2. забезпечує амністію злочинцям, що знищували українців на окупованих територіях та вбивали наших військових;
3. гарантує представникам російських окупаційних адміністрацій статус керівництва органів місцевого самоврядування України, через обрання їх на місцевих виборах, що будуть проведені за участі представників ОБСЄ;
4. гарантує представникам російських окупаційних адміністрацій фінансування з українського бюджету, як законно обраним органам місцевого самоврядування;
5. дозволяє формувати з числа терористів та колабораціоністів сили “народної міліції”, прокуратури, суддівського корпусу;
6. визнає дії Збройних сил Україні по відновленню територіальної цілісності країни за останні три з половиною роки незаконними, відкриваючи шлях до засудження наших військових у Гаазькому трибуналі.

​Ось такій подарунок Путіну забезпечило голосування ББП та “Народного фронту” і їхніх та кремлівських пасіпак,  – наголошує народний депутат.

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook