Спочатку — відпочинок, потім — навчання: психологиня розповіла, чим зайняти школярів вдома під час канікул – Київ Інфо

Спочатку — відпочинок, потім — навчання: психологиня розповіла, чим зайняти школярів вдома під час канікул

Експертка радить батькам проводити з дітьми більше часу на свіжому повітрі.

Діти в усіх столичних школах підуть на осінні канікули за графіком – з 25 жовтня. В ефірі «Київ. NewsRoom» телеканалу «Київ» психологиня Тетяна Кирієнко розповіла, яким чином краще зайняти дітей у цей час.

За її словами, канікули мають для дітей бути у першу чергу відпочинком. До навчання можна приступати за декілька днів.

«Краще дати відпочивати. Ми з вами ходимо на роботу і нам потрібна перезагрузка. В дитини навпаки, нервова система не сформована, їм потрібно більше цього відпочинку. Краще зробити графік, не дозволяти дитині виходити з нього. Раніше лягати спати, так само як і коли вона ходила до школи. Обмежити контакт із гаджетами» — розповіла Кирієнко.

За словами експертки, діти також мають більше часу проводити на свіжому повітрі під час канікул. Також вона каже, що гуртки в цей час дітям слід відвідувати лише в тому разі, якшо їх це не втомлює.

«Якшо дитина хоче і з задоволенням іде, тоді будь-ласка. Іще один момент: краще на канікулах дати дитині спробувати щось нове. Наприклад, якшо дитина ніколи не малювала картин або не займалася гончарством, краще сходити в такі гуртки. Це буде привчати не боятися і робити щось нове» — додала Кирієнко.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook