США готові збільшити постачання зброї Україні – Волкер – Київ Інфо

США готові збільшити постачання зброї Україні – Волкер

Сполучені Штати Америки готові розширити постачання озброєнь в Україну, щоб підсилити військово-морські та повітряні збройні сили країни в умовах продовження російської агресії на сході України, заявив в опублікованому 1 вересня інтерв’ю виданню The Guardian спеціальний представник США з питань України Курт Волкер.

«Вони щотижня втрачають солдатів, захищаючи свою країну. І тому в цьому контексті для України природно будувати свої збройні сили, займатися самообороною, і зрозуміло – шукати допомоги, і так само зрозуміло, що інші країни мають їм допомогти. І, звичайно, вони потребують летальної зброї, тому що їх убивають», – сказав Волкер.

За його словами, в Україні проросійські настрої зростають і адміністрація президента США Дональда Трампа «абсолютно» готова у поставках озброєння українським військовим піти далі від протитанкових ракет, які були надані в квітні.

«Я думаю, що буде дискусія про військово-морський потенціал, бо, як ви знаєте, їхній флот в основному був захоплений Росією. І тому їм потрібно відбудувати їхній військово-морський флот, і вони мають дуже обмежену повітряну здатність. Я думаю, нам доведеться розглянути протиповітряну оборону», – додав Волкер.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

Анексія Росією Криму і підтримка бойовиків на Донбасі спонукали Сполучені Штати, Європейський союз та інші країни запровадити санкції проти Росії. Кремль, який заперечує свою військову присутність на Донбасі, раніше заявив, що надання нової летальної зброї Україні призведе до кровопролиття.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook