Стало відомо, чому Україна не проведе загальне тестування, як у Словаччині – Київ Інфо

Стало відомо, чому Україна не проведе загальне тестування, як у Словаччині

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що в Україні не можуть провести загальне тестування, як це зробили в Словаччині. Причиною є те, що Україна значно більша країна з величезним населенням.

Про це міністр розповів в інтерв’ю.

“Чи готові ми реально 40 млн населення протестувати? Взяти кров, виявити наявність або відсутність антитіл і правильно це все прописати? Скільки фахівців потрібно для цього? Скільки потрібно медиків відволікти від виконання своїх прямих обов’язків?”, – зазначив Немчінов.

Також він додав, що уряд виділив мільярд гривень додатково на закупівлю експрес-тестів.

“Це за різними оцінками, приблизно до трьох мільйонів тестів на антиген, які будуть коштувати десь 380 гривень, може, трохи менше. І передбачається масове тестування в червоних зонах з допомогою цих тестів”, – сказав міністр.

Нагадаємо, у Словаччині в два тури населення масово протестували на коронавірус. У ході першого туру зробили понад 3,6 мільйона тестів, COVID-19 виявили в 1%. У другому турі тестування пройшли ще 1,3 млн осіб – 0,63% отримали позитивний результат. Всього в Словаччині близько 5,5 мільйона громадян, перевіряли людей старше 10 років.

Крім того, у Кабміні розповіли, чому в Україні немає масового тестування, як у Словаччині.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook