Степанов пояснив, чому Україна не збирається купувати путінську вакцину – Київ Інфо

Степанов пояснив, чому Україна не збирається купувати путінську вакцину

На сьогоднішній день немає доказів безпеки російської вакцини від коронавірусної інфекції, саме тому Україна не збирається її купувати.

З такою заявою у Верховній Раді виступив глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, відповідаючи на питання нардепа від ОПЗЖ Нестора Шуфрича про необхідність закупівлі російської вакцини. Він пояснив, що на сьогоднішній день вакцина «Супутник V» не пройшла третю фазу клінічних випробувань, в той же час, на території України можуть застосовуватися тільки безпечні вакцини.

Більш того, Степанов підкреслив, що Україна буде закуповувати лише ті вакцини, які рекомендує Всесвітня організація охорони здоров’я.

«Те, що стосується російської вакцини, то в світі не існує даних проходження третьої стадії клінічних випробувань. Наскільки мені відомо, знову ж з різних інформаційних джерел зараз тільки проходить третя стадія клінічних випробувань. Поки не пройдена третя стадія цих випробувань, на мою думку, нема про що говорити», – сказав він. Нагадаємо, що журналіст з Росії Олексій Пивоваров, який брав участь у випробуванні вакцини від коронавіпуса «Супутник V», захворів COVID-19.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook