Студенти по всій Україні вийшли на мітинг проти реформи інтернатури – Київ Інфо

Студенти по всій Україні вийшли на мітинг проти реформи інтернатури

Українських студентів змушують вчитися 12 років.

По всій Україні студенти медичних університетів вийшли на мітинг проти медичної реформи. Причиною мітингу стало нове положення про інтернатуру. У Києві мітингують під будівлею Міністерства охорони здоров’я України.

Студенти вимагають, аби до них вийшов представник МОЗ.

Згідно з нововведенням студентів практично позбавили права обирати спеціальність. За новим законом, крім шести років навчання в університеті, студенти також повинні проходити інтернатуру, яку зробили довшою. Крім цього – додалося кілька років резидентури.

Найбільше обурюються ті, які будуть випускатися цьогоріч. Вони вважають, що вступали до університету на інших умовах й різко незадоволені змінами. На мітингу лунають заклики – “Нова інтернатура – геноцид випускників”, “Європейські вимоги – європейська зарплата” та “Ми проти реформи”.

На мітинг вийшли й в інших українських містах. Зокрема, масштабна акція протесту триває під стінами обласної державної адміністрації Івано-Франківської області.

Мітинг проти реформи медицини, mi100.info

Як відомо, Міністерство охорони здоров‘я має намір з 2020 року змінити підхід до підготовки лікарів і впровадити нову модель інтернатури. У МОЗ пояснюють, в Європі і США майбутніх лікарів готують 12 років, тоді як в Україні – 9. Це, мовляв, виключає конкуренцію вітчизняних фахівців на світовому рівні.

Нагадаємо, “Зеленський, виходь!” Розлючені харків’яни оточили кортеж президента, тривожне відео.

Як повідомляв портал “Знай.ua”, в Україні масово закривають школи, кількість з кожним роком зростає: чому так відбувається.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook