Тарута, ЮКОС та освіта в Москві: Що відомо про “слугу” Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів (ФОТО) – Київ Інфо

Тарута, ЮКОС та освіта в Москві: Що відомо про “слугу” Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів (ФОТО)

Тарута, ЮКОС та освіта в Москві: Що відо…

Верховна Рада ухвалила так званий законопроєкт про олігархів, який підтримали 279 нардепів з різних фракцій та груп. З президентська фракції “Слуга народу” проголосувала лише столична мажоритарниця Людмила Буймістер, яка обралась в Шевченківському районі Києва. Давид Арахамія вже допустив можливе виключення Буймістер з фракції “Слуги народу”.

Журналісти Depo.Київ зібрали, що відомо про єдину “Слугу народу”, яка не пітримувала закон про олігархів. 

Закон про олігархів – Що відомо про Людмилу Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів (ФОТО)

Людмила Буймістер народилась 5 листопада 1985 року в Москві, в сім’ї дипломатів, закінчила Московський державний інститут міжнародних відносин (МДІМВ) за спеціалізацією “Міжнародне публічне право” та Лондонську бізнес-школу за спеціальністю “Корпоративні фінанси: Оцінка бізнесу, ризик, реструктуризація”.

Заміжня, виховує двох доньок. 

З 2002 по 2004 рік Буймістер працювала помічницею головного юриста в компанії ЮКОС (РФ) відомого олігарха Михайла Ходорковського, якого посадили до в’язниці під час першого строку Володимира Путіна. 

Закон про олігархів – Що відомо про Людмилу Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів (ФОТО)

Також працювала у консорціумі “Індустріальна група”, в 2012–2018 рр обміймала посаду директорки Гданської суднобудівної верфі в Польщі. Вважається спеціалістом в галузі нової енергетики, переробки та екологічної політики. З квітня 2018 р. — займається консультаціями у сфері альтернативної енергетики та сталого розвитку. Очолювала кінодистриб’юторську компанію “Кіноманія”. 

Була радницею голови ради директорів корпорації “Індустріальний союз Донбасу” Сергія Тарути. Працювала директоркою компанії GSG Towers (Польща). Всі вищевказані підприємства входять до корпорації і належать бізнесмену та політику Сергію Таруті. Буймістер є співзасновницею БО “Агентство відновлення та розвитку Донбасу”, де членм опікунської ради також є Сергій Тарута. 

Закон про олігархів – Що відомо про Людмилу Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів (ФОТО)

З квітня 2018 року почала займатись консультаціями з альтернативної енергетики та сталого розвитку, з 2019 року була членкинею наглядової ради металургійного заводу “Дунаферр” в Угорщині та обіймала аналогічну посаду на заводі “Гута Ченстохова” в Польщі.

На парламентських виборах 2019 року Буймістер була обрана народною депутаткою IX скликання по 223 округу (Шевченківський район Києва) від партії “Слуга народу” як безпартійна. Тоді ЗМІ називали її людиною згаданого Сергія Тарути. Членкиня однойменної фракції. Членкиня Комітету з питань економічного розвитку. Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою. Член Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО. Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Румунією.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook