ТИШКЕВІЧ ПОЯСНИВ, ЧОМУ ЛУКАШЕНКО ХОЧЕ СТАТИ ПОСЕРЕДНИКОМ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА РОСІЄЮ – Київ Інфо

ТИШКЕВІЧ ПОЯСНИВ, ЧОМУ ЛУКАШЕНКО ХОЧЕ СТАТИ ПОСЕРЕДНИКОМ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА РОСІЄЮ

Перемовини України й Білорусі показали зацікавленість сторін.

Про це в ефірі “Прямого” під час ток-шоу “Ситуація” заявив аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевіч.

“Справа у тому, що я переконаний, що довіряти міжнародній політиці можна лише у тому випадку, коли є зацікавленість обох стороін у тому чи іншому форматі. Що продемонструвала зустріч? Зустріч продемонструвала, що обидві сторони мають зацікавленість один в одному. Обидві сторони мають зацікавленість у розвитку стратегічних економічних ініціатив, що відтягує Білорусь від залежності Російської Федерації.

З іншого боку ми побачили те, що Лукашенко озвучив тезис Кремля щодо переговорів і буде посередником тут. Головне йдеться не про те, що Україна та Білорусь вирішили між собою. Головне те, що: Лукашенко назвав війну війною; і те, що він запропонував себе у якості посередника. У чому тут ключові відмінності від інших позицій? У посередника зазвичай не стріляють. І Лукашенко у світлі останніх подій та не дуже успішних перемовин з Росією, він насправді побоюється того, що у разі, що коли буде наближуватись завершення війни в Україні, що Москва у якості компенсації може взятися за нього”, – сказав він.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готова завжди підтримувати Україну і в жодному разі не планує приходити на українську землю на танках.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook