У Bellingcat розповіли, під кого замаскувалися агенти ФСБ у Києві – Київ Інфо

У Bellingcat розповіли, під кого замаскувалися агенти ФСБ у Києві

Серед противників режиму Олександра Лукашенка, які перебралися з Білорусі до України, є агенти російських спецслужб.

Про це заявив розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, коментуючи загибель голови громадської організації “Білоруський дім” Віталія Шишова, якого знайшли повішеним в одному з київських парків. На запитання, чи можуть серед білоруської діаспори бути агенти ФСБ, Грозєв відповів:

“Це так. Ми не пов’язані з цим вбивством, з цією смертю (Шишова – ред.), тому що ми не знали, що воно відбудеться. Ми йшли слідами людей, яких ми знаємо з деяких інших проєктів, які пов’язані з ФСБ, які були впроваджені в білоруську опозицію. Деякі з них перебувають у Києві. Оскільки таких людей ми бачили в інших ролях… Одні й ті самі люди, які з’являються в кримінальних групах, потім з’являлися як експерти по телебаченню, потім з’являлися в Білорусі як члени одних з найактивніших опозиційних угруповань. Потім з’являються в Києві серед емігрантів з Білорусі. Ми почали перевіряти, що стоїть за цим – у той самий момент ми дізналися про смерть Шишова. Тому ми перевіряємо зараз перетин, можливо, цих людей, які мають зв’язки з ФСБ”.

За словами розслідувача Bellingcat, він точно знає, що “ці люди мають зв’язок з ФСБ, що вони були в Білорусі під час протестів, і що вони зараз перебувають у Києві”.

“Ми зараз їх намагаємося знайти. Я зараз не можу сказати остаточно, це вимагає ще декілька тижнів розслідування. Ми намагаємося перевірити зв’язок між цими людьми та організацією, якою керував Шишов”, — заявив він.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook