У Білому домі викреслили слова про підтримку вступу України в НАТО – Київ Інфо

У Білому домі викреслили слова про підтримку вступу України в НАТО

Стенограму виступу підчистили, тому що «слова не відображають офіційну позицію Сполучених Штатів».

Білий дім зробив рідкісний поворот у зовнішній політиці, просто викресливши зі стенограми слова, в яких висловлювалася підтримка вступу України в НАТО. Причина – слова були видалені, бо вони не відображають офіційну політику адмінітсрації. Можливо, слова були видалені для того, щоб «не засмутити» президента Росії Володимира Путіна.

Білий дім опублікував незвичайну редакцію стенограми приблизно через чотири години після бесіди між репортерами і заступником прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П’єр.

«Адміністрація Байдена прихильна забезпеченню того, щоб двері НАТО залишалися відкритими для претендентів, коли вони будуть готові і зможуть виконати зобов’язання і зобов’язання членства і внести вклад в безпеку в євроатлантичному регіоні», – сказала Жан-П’єр.

«Сполучені Штати підтримують зусилля України з просування реформ верховенства закону і економічного зростання, а також її кордони- і її прикордонній боротьби проти російської агресії».

Один з журналістів поставив запитання: «Ви підтримуєте вступ України в НАТО?»

“Так Так. Як я вже сказала, адміністрація Байдена прихильна забезпеченню того, щоб двері в НАТО залишалися відкритими для претендентів, коли вони будуть готові і зможуть виконати взяті на себе зобов’язання. Тому вони повинні виконувати зобов’язання і зобов’язання членства і робити внесок в безпеку в євроатлантичному регіоні », – відповів Жан-П’єр.

Але пізніше Білий дім опублікував стенограму, в якій були закреслені сказані слова.

Представник Білого дому підтвердив The Post, що ці слова були стерті, тому що вони не відображають офіційну політику. Вони сказали, що Жан-П’єр «обмовилася».

Білий дім не відмовився від характеристики Жан-П’єр, що США відкриті для можливого вступу України в НАТО, але коректива вказує на те, що в даний час відповідь негативна.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook