У Голосіївському районі через аварію може зникнути ставок – Київ Інфо

У Голосіївському районі через аварію може зникнути ставок

Фахівці Національного природного парку «Голосіївський», разом із волонтерами, ремонтують гідроспоруду на озері Гниле (№ 3) каскаду Дідорівських озер. Через аварію там значно впав рівень води.

Вранці 7 вересня було виявлено руйнування заставок переливного колодязя в його нижній частині, внаслідок чого відбувається зниження рівня води (на цей момент близько 1 м) ставка № 3. Внаслідок інтенсивного переливу значно підвищився рівень води в ставку № 4, що може привести до руйнування гідротехнічної споруди та дамби цього ставка, – наголошують у НПП «Голосіївський».

Екологи б’ють на сполох, бо внаслідок прориву цієї дамби є загроза загибелі водойми та всього живого, а також виникнення надзвичайної ситуації, адже нижче каскаду ставків розташований житловий масив.

– Ці ставки з гідроспорудами і дамбами не є на балансі НПП «Голосіївський», тож ми і не можемо фінансувати аварійні роботи з відновлення гідроспоруд, – наголошують у парку.

Через аварію узбережжя ставка нагадує болото.

Працівники парку та екоактивісти на «самотік» залишити ситуацію не можуть, тож роблять усе можливе для того, щоб мінімізувати аварійну ситуацію та шкоду для екосистем природно-заповідного фонду. Наприклад, розчищають від мотлоху гідроспоруду.

До слова, подібна аварія, через яку впав рівень води на ставках, була і минулого літа, бо дамби перебувають у жахливому стані.

Команда порятунку Дідорівських озер.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook