У Києві показали заборонену картину Чичкана – Київ Інфо

У Києві показали заборонену картину Чичкана

У музеї Павла Тичини в рамках Київської бієнале відбулася кураторська екскурсія виставкою «Свято скасовано!» та показ забороненої картини художника Іллі Чичкана.

Про це повідомляє Громадське.

Перед відкриттям виставки адміністрація музею-квартири Павла Тичини відмовилася від експонування картини Чичкана. «Делегування влади» – робота, що постраждала під час нападу на виставку «Втрачені можливості», що проходила взимку 2017 року в Центрі Візуальної культури.

За словами адміністрації, це було рішенням науково-методичної ради музею. Там побоювалися подібного нападу.

«Не від неї необхідно захищати музей, а від тих, хто таку роботу може зруйнувати», – каже Євгенія Бєлорусець, кураторка виставки.

Після екскурсії куратори та кураторки, не закриваючи виставку, «унеможливили перегляд інших робіт» – завісили аркушами паперу. Однак сама виставка діятиме до закриття бієнале – до 26 листопада.

Увечері 7 лютого 2017 року більше десятка осіб увірвались до приміщення Центру візуальної культури, нанесли тілесні ушкодження охоронцю, розгромили експозицію виставки Чичкана та викрали чотири роботи.

Центр візуальної культури надав Громадському відеозапис з камер спостереження, які зафіксували момент нападу на виставку українського художника Давида Чичкана.

Пізніше повідомлялося, що особам, які погромили 7 січня виставку українського художника Давида Чичкана у Центрі візуальної Культури, загрожує до 4 років ув’язнення.

12 лютого у Києві «перевідкрили» виставку художника Чичкана після погрому.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook