У Києві з’являться майже 50 нових трамваїв з кондиціонерами та Wi-Fi – Київ Інфо

У Києві з’являться майже 50 нових трамваїв з кондиціонерами та Wi-Fi

Київська влада купує 40 польських трамваїв Pesa і ще 7 львівських, заводу Електрон. Це високотехнологічний європейський транспорт з низькою підлогою, кондиціонерами, відеоспостереженням і Wi-Fi.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю виданню “Новое время”.

“У Києві курсують 400 трамваїв, 90% з них старшы за 30 років. Виходить, що трамвайний парк як мінімум ті самі 30 років не оновлювався. Так, ми купуємо 40 польських трамваїв і ще 7 львівських, заводу Електрон. Це високотехнологічний європейський транспорт з низькою підлогою, кондиціонерами, відеоспостереженням і Wi-Fi. Також закупили 60 автобусів МАЗ, що відповідають сучасним вимогам”, – наголосив Віталій Кличко.

Щоб повністю оновити транспортний парк, зазначив мер Києва, потрібно придбати ще 165 нових трамваїв, понад 230 автобусів, 230 тролейбусів. “Тобто, в три-чотири рази більше, ніж придбали зараз. За найскромнішими прогнозами, буде потрібно ще п’ять років, щоб придбати новий транспорт”, – зазначив Кличко.

“І відкрию невелику таємницю. Справа в тому, що коли я їздив на польський завод Pesa, то домовився з керівництвом компанії, що в Києві вони відкриють свій завод – спочатку великовузлового складання, а в планах – запустити повний цикл виробництва”, – зазначив мер Києва.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook