У Києві після реставрації відкрили Андріївську церкву – Київ Інфо

У Києві після реставрації відкрили Андріївську церкву

Відвідувачів чекають з 15 грудня

Андріївську церкву відкрили після реставрації

Андріївську церкву відкрили після реставрації

Андріївську церкву відкрили після реставрації

Андріївську церкву відкрили після реставрації

Андріївську церкву відкрили після реставрації

У Києві в суботу, 12 грудня, після реставрації офіційно відкрили Андріївську церкву. Про це повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на своїй сторінці в Facebook Facebook.

“Вже завтра, 13 грудня, в храмі пройде перша церковна служба, а з 15 грудня відвідати його зможе кожен бажаючий”, – зазначив міністр культури та інформаційної політики. 

Він розповів, що відкриття церкви супроводжувалося бароковою музикою – симфоніями Баха, Вівальді, Максима Березовського та Дмитра Бортянського. 

Як повідомляє Офіс президента, реставрація Андріївської церкви тривала 11 років. За цей час майстри відновили оригінальний колір стін, зміцнили схил, фундаменти церкви і стилобату. Також проведено реконструкцію іконостасу авторства видатного архітектора Бартоломео Растреллі, якому повернуто автентичне розміщення ікон. 

“Радію, що ця унікальна пам’ятка архітектури нарешті відкриває двері для відвідувачів після тривалої реставрації. Відтепер кияни та гості столиці зможуть на власні очі побачити її прекрасну архітектуру і живопис” – зазначив глава держави Володимир Зеленський.

У будівлі встановлено сучасне освітлення. Для людей з вадами зору і дитячих екскурсій майстри вілили з гіпсу окремі елементи оздоблення храму, щоб до них можна було доторкнутися і відчути їх форму.

Відзначається, що Андріївська церква, розташована на Андріївському узвозі в Києві, споруджена за проектом архітектора Бартоломео Растреллі в стилі бароко. Вона є пам’яткою архітектури та монументального живопису XVIII ст. світового значення, входить до складу Національного заповідника “Софія Київська”. Церква внесена до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Незабаром Україна подаватиме номінаційне досьє для включення Андріївської церкви до основного переліку. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook