У Києві з-під льоду на озері в районі Виноградаря зоозахисники дістали 40 напівзамерзлих черепах – Київ Інфо

У Києві з-під льоду на озері в районі Виноградаря зоозахисники дістали 40 напівзамерзлих черепах

Всіх врятованих тварин госпіталізовано до ветеринарної клініки, де їм надають першу допомогу, зараз їм шукають відповідне приміщення для зимової сплячки


У Києві, в районі Виноградаря, на обмілілому озері очевидці помітили під льодом велику кількість черепах, які були на межі замерзання. Про це повідомили зоозахисники у Facebook-групі Kyiv Animal Rescue Group.

Озеро дуже обміліло, глибина його місцями впала нижче критичних позначок. Черепахи перебували біля берега і починали частково вмерзати в лід. Зоологи стверджують, що дана поведінка цим видам плазунів невластива — в таку пору вони повинні перебувати в сплячці на дні водойми.

Після декількох годин роботи пилкою, з під льоду витягли 40 черепах. Всі вони госпіталізовані до ветеринарної клініки, де їм надають першу допомогу.

Зараз для тварин шукають приміщення, де можна було б організвати їм повноцінну зимову спячку у спеціальних контейнерах, за температури 7-9 градусів вище нуля.

Навесні болотні черепахи повернуться на свободу.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що в одному з ресторанів Одеської області, Білгород-Дністровського району жили два червонокнижних пелікани, які приваблювали відвідувачів – екологи занепокоїлися їхньою долею і запропонували відпустити в природне середовище проживання.

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook