У Києві знайшли спосіб, як боротися з незаконною вирубкою ялинок і сосен – Київ Інфо

У Києві знайшли спосіб, як боротися з незаконною вирубкою ялинок і сосен

Столичні комунальні служби оброблять ялини, сосни, туї та ялівці спеціальними речовинами

У Києві комунальні служби перед новорічними святами вирішили обробити ялинки спеціальним розчином з неприємним запахом і пофарбувати клейово-крейдяною сумішшю, щоб у людей не було спокуси зрубати дерева і забрати додому. Про це повідомила прес-служба КМДА.

“Репеленти для обробки рослин є безпечними, але розкриваються неприємним запахом в теплому приміщенні. Також фахівці обробляють дерева клейово-крейдяний сумішшю, яке залишає на рослинах “брудне” забарвлення. На оброблених в парках і скверах деревах є відповідні оголошення”, – йдеться в повідомленні. 

Загалом комунальні підприємства розпочали цілу кампанію з попередження самовільних рубок хвойних дерев у лісових масивах, парках та скверах міста.

Відзначається, що особливу увагу працівники підприємств будуть приділяти охороні молодих хвойних насаджень, які найчастіше страждають в цей період від вандалів.

“Перший важливий захід – це проведення спільних рейдів та патрулювання із залученням працівників Державної екологічної інспекції та патрульної поліції”, – зазначають у КМДА. 

Також у КМДА підкреслили, що незаконна вирубка хвойних дерев тягне за собою адміністративну (стаття 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення – штраф у розмірі від 510 до 5100 гривень) або кримінальну (ст.246 Кримінального кодексу України – штраф від 17000 до 25500 гривень, арешт на строк до шести місяців) відповідальність. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook