У Києві з’явиться гігантський кит – Київ Інфо

У Києві з’явиться гігантський кит

У Києві з'явиться гігантський кит… Фото: скріншот

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Facebook-сторінку Київський Кит.

Об’єкт стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику і першою інтерактивною скульптурою, що буде відображати навколишній екологічний стан міста.

“Київський Кит — це екологічний проєкт, який допоможе наочно продемонструвати, що пластик — це ресурс. Ми пропонуємо нове креативне розв’язання екологічної проблеми – перетворення сміття на об’єкти мистецтва. Разом з киянами ми збудуємо величезну медіа-скульптуру Київського Кита з переробленого пластику”, – зазначають автори проєкту.

Скульптура стане новим сучасним символом столиці та буде привертати увагу суспільства до важливих питань екології та стану довкілля.

Автор арт-об’єкта — Валерій Коршунов, відомий завдяки соціальним та культурним проєктам у Чорнобилі, серед яких найбільша в Україні діджитал-скульптура “Чорнобильське Сяйво” , зроблена у зоні відчуження з величезної радянської радіолокаційної станції Дуга, мурал на будівлі ЧАЕС тощо.

Завдяки інтерактивному сяйву скульптура та її оточення будуть змінюватися залежно від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати і навіть, від фази місяця.

“Київського Кита” встановлять в одній з зелених зон міста Києва так, щоб доступ до неї безперешкодно мали всі мешканці та гості міста.

Головним матеріалом для створення скульптури слугуватиме перероблений пластик, який збиратимуть під час відкритих освітніх практикумів у місті, де кожен киянин може долучитися до створення скульптури. У такий спосіб автори проєкту пропонують нове креативне рішення екологічної проблеми — перетворення пластику з пляшок та пакетів на колективний об’єкт мистецтва, що стане гордістю громади міста.

   

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook