У липні в Києві відзначать Дні народження дванадцяти Героїв Небесної Сотні – Київ Інфо

У липні в Києві відзначать Дні народження дванадцяти Героїв Небесної Сотні

“День народження Героя” – комеморативна практика, започаткована у січні 2021 року Національним музеєм Революції Гідності. Її головний посил – вшанувати персонально факт приходу у світ кожного із Небесної Сотні і традиційно подарувати як за життя квітку у цей день. Цим – висловити Небесній Сотні почуття вдячності за їхній громадянський вибір, за героїчний подвиг і самозреченість. А також надати можливість широким колам відвідувачів меморіального простору на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві дізнатися більше про загиблих під час Революції Гідності.

У день народження Героя Небесної Сотні щоразу о 12:00 перед Дзвоном Гідності, що біля каплиці архістратига Михаїла й українських Новомучеників, з’являються портрет героя та жива квітка, лунає пам’ятний дзвін. 

Портрети та квіти встановлюють співробітники Національного музею Революції Гідності.

У липні відзначаємо дні народження таких Героїв Небесної Сотні:

1 липня – Юрій Паращук
3 липня – Петро Гаджа
3 липня – Богдан Ільків
4 липня – Георгій Арутюнян
18 липня – Андрій Корчак
19 липня – Ігор Пехенько
21 липня – Іван Бльок
22 липня – Ольга Бура
25 липня – Володимир Кульчицький
25 липня – Богдан Сольчаник
26 липня – Роман Сеник
29 липня – Зураб Хурція

На фото – День народження Андрія Дигдаловича, 3 червня 2021 року. З квітами – його донька Анастасія, з мікрофоном до присутніх звертається Народний депутат Софія Федина.

Вшанування Героїв у їхні дні народження відбувається системно щомісяця впродовж року за участі їхніх рідних, друзів, учасників Революції Гідності, волонтерів і громадськості.

Адреса: Дзвін Гідності біля храму архистратига Михаїла та українських новомучеників, алея Героїв Небесної Сотні, 6, м. Київ (поблизу верхнього виходу зі станції метро “Хрещатик”)

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook