У Москві буде істерика: «Вітаю воїнів!»: Меркель здивувала зверненням на українській у Києві. ФОТО. ВІДЕО – Київ Інфо

У Москві буде істерика: «Вітаю воїнів!»: Меркель здивувала зверненням на українській у Києві. ФОТО. ВІДЕО

У четвер, 1 листопада, канцлерка Німеччини Ангела Меркель прибула до Києва з одноденним візитом, аби зустрітись з вищим керівництвом України, повідомляє УКРОП із посиланням на Патріоти України.

Графік зустрічей у Ангели Меркель – дуже напружений. Багато питань, багато зустрічей. І з президентом Порошенко, і з прем’єром Гройсманом, а також з головами фракцій та керівництвом Ради.

У центрі уваги – ситуація на Донбасі, виконання Мінських домовленостей і запровадження миротворчої місії.

А також «Північний потік-2». Зокрема, можливі гарантії транзиту газу через Україну, адже газопровід вже зводять і в Німеччині, і в Росії. Звичайно, не залишиться поза увагою і ситуація в Азовському морі, а саме блокування російськими прикордонниками комерційного судноплавства.

Зауважимо, у зв’язку з візитом Ангели Меркель до Києва, у столиці частково перекрили рух низкою центральних вулиць. Зараз не можна проїхати Європейську площу, вулиці Михайла Грушевського, Шовковичну, Інститутську, Хрещатик, Володимирську та Набережне шосе.

Крім того, канцлер Німеччини Ангела Меркель вразила українців своїм вчинком відразу після зустрічі з президентом України Петром Порошенком. Біля входу в Маріїнський палац після виконання гімнів Меркель у супроводі Порошенка пройшла повз українських воїнів почесної варти і в мікрофон привітала їх словами українською мовою. «Вітаю воїнів!» — голосно заявила канцлер Німеччини.

Відразу після цього Порошенко і Меркель пройшли по червоній доріжці повз камери українських і німецьких журналістів, жваво дискутуючи і посміхаючись після жартів один одному. Далі вони пройшли повз українську і німецької делегації, потиснувши кожному руку, після чого попрямували всередину Маріїнського палацу для проведення двосторонніх переговорів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook