У МОЗ повідомили, скільки українців безкоштовно вакцинують у першій половині 2021 року – Київ Інфо

У МОЗ повідомили, скільки українців безкоштовно вакцинують у першій половині 2021 року

Україна отримала гарантію на безкоштовну вакцину від коронавірусу в рамках глобального механізму COVAX. Її нададуть із розрахунку на 20% населення, половину – 4 млн – вакцинують у першому півріччі 2021 року.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook. «Сьогодні стало відомо, що Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20% населення безкоштовно. Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн», – вказав Ляшко.

Тим часом, компанії Pfizer та BioNTech 18 листопада оголосили про повне завершення випробувань своєї вакцини від COVID-19. В результаті її ефективність підвищили із раніше заявлених 90% до 95%.

Нагадаємо, вакцина американської фармацевтичної компанії Moderna показала ефективність у 94,5%.

Вакцина від коронавірусу, розроблена компаніями Pfizer та BioNTech, продемонструвала 90% ефективності за результатами 3 етапу клінічних випробувань.

Вартість дози вакцини від компаній Pfizer і BioNTech може перевищити 19,5 доларів. Раніше повідомлялось, що експериментальна вакцина проти коронавірусу, яку вже почали випробовувати на людях в США і Німеччині, може з’явитися в мільйонах доз до кінця 2020 року.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook