У Путіна заявили, що зміна Мінських угод може призвести до “різанини” на Донбасі – Київ Інфо

У Путіна заявили, що зміна Мінських угод може призвести до “різанини” на Донбасі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що зміна Мінських домовленостей, оновити які пропонує український президент Володимир Зеленський для врегулювання конфлікту на Сході, може привести до “різанини” на Донбасі.

Про це заявив Сергій Лавров в одному із нещодавніх інтерв’ю, повідомляє пресслужба МЗС Росії.

“На жаль, з боку Заходу тривають спроби всіляко переконати нас, що треба пом’якшити Мінські домовленості, поміняти їх послідовність. Зеленський говорить, що вони йому подобаються, але тільки якщо буде все навпаки, що спочатку вони візьмуть під повний контроль ці території, включаючи кордон з Росією, ну а там розберуться і з виборами, і з амністією, і з особливим статусом цих територій. Якби вони зробили це так, якби їм хтось дозволив зробити так, то там була б різанина за великим рахунком”, – висловився російський міністр.

Також він заявив, що “війни з Україною на Донбасі можна і потрібно уникнути”.  Водночас Лавров зазначив, що не може відповідати за Україну і президента Володимира Зеленського.

“Якщо це залежить від нас і від ополченців (терористичні угруповання “ДНР” і “ЛНР” – ред.), наскільки ми можемо розуміти їх принципові підходи, то війни можна і потрібно уникнути”, – сказав він в інтерв’ю росЗМІ.

Наголосимо, що від початку бойових дій на Донбасі українська сторона неодноразово заявляла, що не має наміру вирішувати конфлікт військовим шляхом.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook