У РАДУ ВНОСЯТЬ ЗАКОНОПРОЄКТ ДЛЯ ПОСЛАБЛЕННЯ ВЖИТКУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ОСВІТІ НА КОРИСТЬ РОСІЙСЬКОЇ – Київ Інфо

У РАДУ ВНОСЯТЬ ЗАКОНОПРОЄКТ ДЛЯ ПОСЛАБЛЕННЯ ВЖИТКУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ОСВІТІ НА КОРИСТЬ РОСІЙСЬКОЇ

У зал Верховної Ради вносять черговий законопроєкт, який покликаний послабити вжиток української мови в освіті на користь російської.

Про це написав народний народний депутат від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький у Facebook.

“Цього тижня у зал Верховної Ради виносять черговий проєкт, який покликаний послабити вжиток української мови в освіті на користь російської. І це зрозуміло, оскільки саме Володимир Путін назвав російську мову “м’якою силою Росії”. І тому у Росії протилежні процеси”, – заявив депутат.

Він нагадав історію з професором філології з Росії, якого звільнили за пост у соцмережі.

“Гусейнов поставив питання : “чому деяким росіянам здається, що росіянам в Україні не під силу вивчити до своєї російської ще і українську”. І сам відповів на нього: “Тому що, приїхавши, наприклад, у Берлін, ці розумні люди не дивуються, побачивши в тамтешніх кіосках газети не тільки німецькою, а й російською і турецькою, сербською та французькою, грецькою і польською, англійською та італійською. А в Москві, з сотнями тисяч українців і татар, киргизів і узбеків, китайців і німців, неможливо вдень з вогнем знайти нічого іншими мовами, крім тої вбогоїо клоачної російської, якою зараз говорить і пише ця країна”, – написав Княжицький.

Він зазначив, що цей пост обговорювала вся Росія і це обговорення завершилося звільненням професора.

“Якби українська влада захищала українську мову в нас і у світі хоча б на соту долю від того, як це роблять поляки, росіяни чи французи, наша країна жила б давно захищеною і від внутрішніх суперечок, і від зовнішньої агресії”, – підсумував Княжицький.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook