У США провокації Росії у Чорному морі назвали дитячим капризом – Київ Інфо

У США провокації Росії у Чорному морі назвали дитячим капризом

Адмірал ВМС США Роберт Берк назвав “фантастичними” проведені під спільним проводом США та України навчання “Сі-Бриз”, в яких взяло участь 32 країни.

Берк прокоментував “Сі-Бриз” і відзначив зростання агресивної поведінки з боку Росії, що виявилось і під час навчань, коли російські сили регулярно вдавались до провокативних дій.

Хоча ризик від таких дій Росії є тактичним, “це може перерости в стратегічне питання” заявив Берк. Адмірал навів декілька прикладів провокаційних дій з боку Росії, з якими зіткнулись учасники “Сі-Бриз”.

Так, організатори навчань за три тижні до їх проведення повідомили мореплавців та інших про проведення цих операцій, заявив військовий.

“Але під час виконання “Сі-Бриз”, Росія оголошує зони закриття, як вони це робили за часів холодної війни – вони оголошують, що закривають цей сектор Чорного моря … Це не нове, але протягом “Сі-Бриз” вони закрили цілу західну половину Чорного моря. Якщо б це не становило загрози, це б було сміховинно, щось подібне до капризів 5-річної дитини“, – заявив Берк.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook