Україна дасть воду в Крим лише після деокупації – Джемілєв – Київ Інфо

Україна дасть воду в Крим лише після деокупації – Джемілєв

Україна пустить дніпровську воду в окупований Крим тільки після деокупації півострова.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив в ефірі Радіо Крим. Реалії.

Він навів положення Женевської конвенції 1949 року, де вказано, що вся відповідальність за стан людей на окупованій території лягає на країну-окупанта.

«Звичайно, дефіцит води в Криму є – в степовій частині це вже катастрофа для сільського господарства. Ми будемо подавати воду, обов’язково, але тільки після звільнення Криму від окупантів. Розмови про те, що це завдає шкоди жителям, інші сентименти – розкажіть це в іншому місці. Ви що, очікували, що вам створять комфортні умови? Країна, чию територію ви окупували? Нагадаю, що відповідно до Женевської конвенції 1949 року вся відповідальність за стан людей на окупованій території лягає на країну-окупанта, так що говорити про гуманітарні речі нам не треба», – сказав Джемілєв.

У зв’язку з відмовою України постачати воду в незаконно анексований Росією Крим в Сімферополі її подаватимуть за графіком.

Крім того, в зв’язку з дефіцитом від власників автомийок і лазень зажадали обмежити свою роботу.

Нагадаємо, що до 2014 року близько 85% потреб жителів Криму в воді забезпечував Північно-Кримський канал, вода по якому йшла із України. Але після анексії Криму Росією Україна припинила поставки води.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook