Україна має шанс вступити до НАТО після Македонії – посол – Київ Інфо

Україна має шанс вступити до НАТО після Македонії – посол

Глава Місії України при Організації Північноатлантичного договору Вадим Пристайко наголосив, що Україна повинна продовжувати працювати на шляху до євроатлантичної інтеграції.

Україна має шанс вступити до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) після приєднання Македонії до Альянсу.

Про це глава Місії України при Організації Північноатлантичного договору Вадим Пристайко сказав в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Він нагадав, що розпочалися переговори щодо вступу до Альянсу 30-го члена – Македонії.

Пристайко висловив переконання, що Україна не зможе випередити Македонію у процесі приєднання до НАТО.

“Стати 30-м (членом) Україна вже не встигне, але, якщо ми будемо працювати, ми спокійно можемо стати 31-м або 32-м членом НАТО. Як ви знаєте, Альянс розглядає, крім Македонії, ще три країни, серед них Боснія і Герцеговина, Грузія та Україна, як ці країні готові і готуються стати членами Альянсу”, – додав він.

Також Пристайко окреслив головні завдання України на поточний рік у процесі вступу в НАТО.

“Найбільш важливим завданням, я вважаю, залишається не тільки для України, а й для усіх її дипломатичних представництв, включно з цією місією, – це захист нашої держави у війні, яку ми ведемо, і від цього ми всі наші плани й ведемо. Що стосується захисту нашої держави – ми маємо зробити все необхідне, щоб наша армія стала спроможною відбити агресора, щоб наше суспільство було спроможним перемогти у гібридній війні”, – заявив він.

Як повідомляв УНІАН, у НАТО припускають, що Македонія може стати членом Альянсу навесні 2020 року, якщо імплементує угоду з Грецією про перейменування країни. У НАТО очікують, що всі процедури, передбачені угодою між Македонією та Грецією, можуть бути завершені в середині січня 2019 року.

У березні 2018 року у НАТО офіційно визнали прагнення України отримати повноцінне членство в Альянсі і надали статус країни-здобувача.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook