Україною проїдуть синагоги на колесах – Київ Інфо

Україною проїдуть синагоги на колесах

Починається Третя всеукраїнська експедиція Міцво-мобілів.

У Дніпрі розпочнеться всеукраїнська експедиція синагог на колесах.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на сайт єврейської громади Дніпра, у четвер, 15 серпня у Дніпрі розпочнеться автопробіг так званих Міцво-мобілів – синагог на колесах.

“Починається Третя всеукраїнська експедиція Міцво-мобілів – особливий проект пересувних синагог, який в Україні вже третій рік поспіль організовує група молодих посланців Любавічеського Ребе, синів рабинів українських громад”, – йдеться у повідомленні сайту.

Цього року Міцва-мобілів буде два, але буде реалізовано чотири експедиції. Перші дві – Придніпров’я і Причорномор’я.

«Мені здається дуже важливим, щоб проект «Міцво-мобіль 5779» стартував саме в Дніпрі, отримавши духовну енергію від цієї чудової громади, – підкреслив керівник проекту рабин Мендл Вольф,  – ми почнемо в Дніпрі і звідси поїдемо по містах Полтавської, Кіровоградської областей, по Донбасу і всьому Придніпров’ю. А другий Міцво-мобіль стартує з Одеси і поїде по всьому Причорномор’ю і Приазов’ю, від Ізмаїла до Маріуполя».

Потім, в кінці серпня, Міцва-мобілі здійснять ще два великих анабасіси – один з Буковині, Галичині та Волині, а другий – по північних областях України. Як завжди, у пересувний синагозі пануватиме найвеселіша і надихаюча хасидська атмосфера і надаватиметься цілий спектр можливостей для духовного зростання і виконання заповідей – перш за все покладання тфілін, запалювання суботніх свічок і установка мезузи.

У Дніпрі старт кампанії відбудеться у четвер, 15 серпня, об 11:00 на площі Героїв Майдану, біля Каруселі. Після урочистого відкриття Міцво-мобіль о 12:30 почне роботу в парку імені Шевченка, о 16:00 синагога на колесах буде працювати на Набережній (імовірно Фестивальний причал), а до 18:00 повернеться до «Пасажу». О 19:30 експедиція по поширенню ідішкайт покине Дніпро, почавши свою двотижневу подорож.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook