Українського блогера, якого хотіли передати російським правоохоронцям, вже повернули з Індонезії — МЗС – Київ Інфо

Українського блогера, якого хотіли передати російським правоохоронцям, вже повернули з Індонезії — МЗС

Громадянина України, блогера та музиканта Михайла Орєшнікова вже повернули з Індонезії. Чоловіка затримали за запитом російських правоохоронців та збирались екстрадувати до Росії, попри український паспорт.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, Росія намагалась схопити Орєшнікова, використовуючи для своїх політичних переслідувань Інтерпол.

«Ми не дали цього зробити. Літак із Орєшніковим вже летить до Києва. Український паспорт = захист Української держави»,— написав Кулеба у Twitter.

Нагадаємо, ще 6 листопада Михайла Орєшнікова затримали в аеропорту Джакарта, що в Індонезії, за запитом російських правоохоронців.

У Росії Михайло перебуває у розшуку: він часто висловлювався проти політики президента Росії Володимира Путіна та російської влади.

У 2014 році Орєшніков також виступив проти анексії Криму. З цього часу, за словами його подруги, чоловіка та його родину почали переслідувати. Проти нього порушили справу за «застосування сили щодо правоохоронних органів».

Після цього Михайло Орєшніков переїхав до України, а у 2016 році отримав українське громадянство. Перед тим, згідно з законом, він відмовився від громадянства РФ.

Та за інформацією МЗС України, Михайло Орєшніков юридично не оформив вихід з громадянства Російської Федерації. Друзі та колеги Михайла також зазначають, що в Індонезії у чоловіка відібрали документи та нібито вписали його у документах як громадянина Росії.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook