Українці можуть залишитися без житла через борги по комуналці – Київ Інфо

Українці можуть залишитися без житла через борги по комуналці

Ймовірність такого рішення боргового питання існує завжди.

Через борги за комунальні послуги українців можуть позбавити житла або примусово продати його. Сума заборгованості повинна становити всього 20 мінімальних зарплат – 84 тис грн. Про це повідомив експерт з питань ЖКГ Андрій Нікончук, передає “Обозреватель”.

За його словами, ймовірність такого рішення боргового питання існує завжди.

“Формування боргу за несплату за житлово-комунальні послуги може призвести до того, що після досягнення умовного психологічного бар’єру, який встановлюється постачальником послуги, він може порушити судове провадження. На предмет стягнення з боржника цієї заборгованості”, – заявив Нікончук.

Також він додав, що з метою забезпечення виконання позову, постачальник комунальних послуг зможе попросити суддю накласти арешт на майно.

“І якщо у відповідача не буде реальних коштів для погашення заборгованості, суд може накласти стягнення на це майно. Іншими словами, забезпечити реалізацію на аукціоні квартири та сплату боргу за ЖКП”, – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський зможе кардинально підійти до питання тарифів для українців тільки після парламентських виборів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook