Українці у Польщі готуються до виборів в Україні – Київ Інфо

Українці у Польщі готуються до виборів в Україні

Українці у Польщі готуються голосувати на президентських виборах в Україні: перевіряють себе у списках виборців і пишуть заяви про включення до цих списків.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як повідомлялося, у Польщі одна з найбільш чисельних українських діаспор у світі – понад мільйон осіб. Люди, які виявлять бажання проголосувати, зможуть це зробити при українських консульських установах у Гданську, Кракові Любліні, а також в українському посольстві у Варшаві.

В усій Польщі вже зареєстровано 30 тис. осіб, які тимчасово проживають в РП і можуть прийти на виборчі дільниці. За останні два тижні понад 200 українців написали заяви про включення до списку виборців.

Керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса закликала усіх громадян України, які ще не написали заяви і не стали на консульський облік, але планують прийти проголосувати, зробити це якомога швидше.

Українці за кордоном зможуть проголосувати на президентських виборах на 102 виборчих дільницях в 72-х країнах. Якщо ви вже є у списках, то для того, аби проголосувати за кордоном, треба мати при собі закордонний, дипломатичний або службовий паспорт.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook