“Укрпошта” не зможе підвищити тарифи – Київ Інфо

“Укрпошта” не зможе підвищити тарифи

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації, вирішила відмовити акціонерному товариству «Укрпошта» в перегляді пропозицій щодо зміни тарифів.

Про це повідомляється на сайті комісії.

19 лютого 2021 року була проведена робоча нарада з НКРЗІ, ініціатором якої була «Укрпошта». Так, за результатами цієї наради ініціатор мав виправити цілий ряд виявлених недоліків та невідповідність Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, затвердженому рішенням НКРЗІ від 23.05.2017 № 260. Але від АТ «Укрпошта» так і не було отримано належної реакції щодо виправлення виявлених недоліків.

На скільки мали подорожчати послуги? АТ «Укрпошта» пропонувала вносити зміни до Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку у два етапи:

І – з дати набрання чинності рішення до 30 листопада 2021 року в середньому на 30,6%;
ІІ – з 1 грудня 2021 року в середньому на 8,8%.
Регулятор зазначає, що невідповідності пропозицій Порядку були в частині зміни тарифів на пересилання посилок і пріоритетної письмової кореспонденції.

Тож НКРЗІ вирішила відмовити у перегляді пропозицій щодо зміни тарифів, поданих АТ «Укрпошта», у зв’язку із невідповідністю вимогам Порядку запропонованих змін до тарифів, зазначених у пропозиціях.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook