В Чорнобильській зоні присутній смертельний рівень радіації – Київ Інфо

В Чорнобильській зоні присутній смертельний рівень радіації

В зоні ЧАЕС і досі небезпечно.

Об’єкт і досі випромінює смертельно небезпечний рівень радіації, але держава не обмежило доступ до нього, повідомляє Politeka.

Археолог з Австралії Роб Максвелл, виявив в Чорнобильській зоні кліщі крана, який експлуатували під час ліквідації аварії в 1986 році.

Частина крана була знайдена ученим в лісі, коли він відвідував зону ЧАЕС в 2011 році. Тоді на лічильнику Гейгера висвітилося, що радіаційний фон навколо об’єкта становив 39,8 мікрозіверта на годину. Рівень радіації, наприклад, в звичайному місті становить близько 0,17 мікрозіверта на годину.

“У цьому районі є багато об’єктів, тривалий контакт з якими може вбити вас. Кліщі – безумовно найнебезпечніший з них”, – запевнив Максвелл, підкресливши, що доступ до небезпечного об’єкту ніяк не обмежений.

Зона ЧАЕС приховує смертульну небезпеку

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський всерйоз взявся за Чорнобиль. Зокрема, глава держави підписав указ про створення “зеленого коридору ” для туристів у Зону відчуження, що дозволить прибрати передумови для корупції.

“Ми повинні показати Чорнобиль світу: вченим, екологам, історикам, туристам. На жаль, зона відчуження досі є символом корупції – силовики збирають з туристів хабара, нелегально вивозиться металобрухт і використовують природні ресурси. Все це ми скоро зупинимо”, – написав Володимир Зеленський в Twitter.

Згідно з указом президента, в Зоні відчуження будуть прокладені нові туристичні маршрути, зокрема водним шляхом, побудовані нові КПП, а наявні відновлять і модернізують.

Крім цього, як підкреслив Володимир Зеленський, скоро будуть скасовані необґрунтовані обмеження і заборони, наприклад на відеозйомки. Також, завдяки взаємодії мобільних операторів, в Чорнобильській зоні покращиться зв’язок.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook