В Україні створюють першу білоруську онлайн-школу. Її випускники отримають документи державного зразка – Київ Інфо

В Україні створюють першу білоруську онлайн-школу. Її випускники отримають документи державного зразка

Білоруська акторка та лідерка рок-гурту Naka Анастасія Шпаковська відкриває в Україні першу білоруську онлайн-школу. Її учні отримають документи державного зразка України.

Анастасія Шпаковська виїхала з Білорусі зі своїми дітьми через тиск з боку влади. Разом з іншими сім’ями вона стикнулась з проблемою навчання дітей у новій країні. Так і виникла ідея створити дистанційну білоруську школу.

За її словами, у закладі освіти діти вивчатимуть білоруську мову, літературу та історію, а також англійську мову та ІТ-технології. Заклад працюватиме як повноцінна школа, а не навчальні курси.

«На сьогодні ми вже маємо повну домовленість щодо легалізації цього проєкту. Ми можемо пообіцяти всім випускникам нашої школи, що вони отримають державний сертифікат», ㅡ сказала Шпаковська.

Наразі у школі вже є викладачі, триває набір учнів. Сама Шпаковська закликала батьків потенційних учнів зв’язатися з нею, щоб навчання можна було організувати швидше. Без розуміння кількості учнів школа не може складати графік навчання, розповіла Анастасія.

Співголова Руху солідарності «Разом» Олена Толстой також додала, що варто думати і про наступний рівень навчання та створити в Україні білоруський університет.

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook