В Україні завершився призов до армії: скільки осіб служитиме – Київ Інфо

В Україні завершився призов до армії: скільки осіб служитиме

Осіння призовна кампанія проходила набагато організованіше ніж весняна.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посилання на начальника відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ підполковник Миколу Качаненка.

Звісно, не обійшлось без спільних рейдів працівників військкоматів і представників поліції та інших додаткових заходів, аби виконати план призову.

“Раніше призовну кампанію завершили військкомати південних областей. Але це не тому, що працювали краще – так склали графік, за яким і відбували юнаки до навчальних центрів. Отже, загалом призвано 15 тисяч 200 юнаків, з яких, як і передбачалось, 9000 поповнять військові частини ЗСУ. До того ж, станом на 27 грудня, 3340 призовників одразу підписали контракт на військову службу”, – зазначив Качененко.

Нині у військкоматах розпочалася робота з вивчення призовного ресурсу весняної кампанії 2020 року.

“Цифра весняного плану призову залежить не лише від надходжень замовлень із військових частин, а й спроможностей військкоматів. Буде підраховано, скільки юнаків призовного віку вступили до вишів, яка кількість непридатних за станом здоров’я тощо. Остаточні дані плану призову стануть відомі за тиждень до початку кампанії”, – зауважив підполковник Микола Качаненко.

До речі, проєкт Указу Президента України щодо весняного призову перебуває на погодженні в Офісі Глави держави. За словами підполковника Качаненка, у проєкті зазначено призовний вік з 18 до 27 років.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook