В Україні за недостовірне декларування каратимуть в’язницею – Київ Інфо

В Україні за недостовірне декларування каратимуть в’язницею

Верховна Рада погодилася з пропозиціями президента до закону “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування”.

За відповідний законопроект №4651 із пропозиціями глави держави повторно проголосували 315 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок у Києві.

Згідно з пропозицією президента законодавство доповнено санкцією у вигляді обмеження волі на строк до 2 років за неподання декларації суб’єктом декларування.

За пропозицією президента стаття 366-3 Кримінального кодексу “Ненадання суб’єктом декларування декларації…” доповнено положенням, згідно з яким за умисне неподання декларації передбачено не лише штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, не тільки громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, а й обмеження волі на термін від двох років, або позбавлення волі терміном на один рік.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook